~ gedebuk..gedebak ~

14/04/2012

Pizza Roti Gardenia

Assalamualaikum...
menu ini terhasil selepas tak jumpa tepung roti untuk buat basic pizza..hehe! apa2 pun layann...memang sedap! 
saya cuma gunakan roti gardenia yang serat tu (sebab dah stop makan roti putih)..toppingnya pula saya gunakan sosej daging, nenas, cendawan dan taburkan cheese cheddar. tapi sebelum ditaburkan topping saya sapu roti dengan sedikit garlic spread...saya guna brand Buttercup. Baunya memang sedap selepas dibakar. Selepas sapu garlic spread, sapu juga sos cili diikuti mayonis. Then barulah tabur bahan2 topping dan sebelum letak cheese saya shake2 kan skit oregano whole bersama black pepper...untuk rasa pedas & bau pizza sebenar...mudah kan? nanti leh cuba ya... :)


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...